-
Sárgarépa krémleves
Sárgarépa krémleves 4-5 személyre Hozzávalók a töltelékhez: Tálaláshoz: Elkészítés: A megtisztított, felaprított vöröshagymát az olajon elkezdjük pirítani. Amint kezd pirulni, hozzáadjuk a megtisztított és felaprított zellert, sárgarépát és fokhagymát. Felengedjük, annyi vízzel, hogy jól ellepje a zöldségeket. Hozzáadjuk a sót és a fűszereket ízlés szerint. Addig főzzük amíg a zöldségek jól megpuhulnak, majd botmixerrel krémesre […]
-
Szamósza
Szamósza Brokkolis töltelékkel (de bármivel lehet tölteni) 20 db-hoz Hozzávalók a töltelékhez: Hozzávalók a tésztához: Szükséges eszközök: tál, lábas, serpenyők, nyújtódeszka, nyújtófa, mérőedény, daráló, nagy kerek forma a szaggatáshoz, de egy kis tálkát is használhatunk (kb 11 cm-es átmérővel), fritőz vagy serpenyő. Elkészítés: A töltelékkel kezdünk. A megtisztított brokkolit feltesszük, sós vízben kissé megfőzzük. […]
-
Spenótos kifli (fetával vagy tofuval)
Spenótos kifli (fetával vagy tofuval) 12 db kiflihez Hozzávalók a töltelékhez: Hozzávalók a tésztához: Szükséges eszközök: tál, lábas, nyújtódeszka, nyújtófa, bögre 2,5 dl-es, kenő ecset, tepsi. Elkészítés: Először az élesztőt előkészítjük. Kézmeleg vízhez keverjük a nádcukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és lefedve állni hagyjuk 10 percig. Kimérjük egy tálba a lisztet, hozzá keverünk 1 […]
-
Toscán krém
Toscán krém 4-5 főre Hozzávalók: Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A padlizsánt megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk. Majd a cukkinit, paradicsomot, vöröshagymát is megmossuk, megtisztítjuk és felkockázzuk, akkorára, mint a padlizsánt. Egy tálban, megsózzuk, olajozzuk, jól összeforgatjuk a kezünkkel, és tepsibe öntjük. Az előmelegített sütőben, légkeveréssel kb 50-60 perc alatt, készre-puhára sütjük. Ha megsült, egy tálba/lábasba átöntjük […]
-
Habos-Babos Süti
Habos Babos Sütemény 5-6 főre Hozzávalók: Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A leveles tésztát kinyújtjuk, és egy tetszőleges méretű kerek formával kiszaggatjuk a süti lapocskáit. Majd az előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük. (egy másik tepsivel le is nyomhatjuk sütés közben a lapocskákat, hogy ne puffadjanak fel) Majd kihűtjük. Közben a kölest […]
-
Gluténmentes Lepényke
Gluténmentes Lepényke Hozzávalók a töltelékhez: Szükséges eszközök: bögre 2,5 dl-es, tál, keverő eszköz, daráló, kis lábas, botmixer, tepsi (kb 20cm x 27 cm méretű), sütőpapír. Elkészítés: A kölest, sós vízben feltesszük főni (1 rész köles, 3 rész víz, csipet só), forrástól számítva 15 perc alatt elkészül. Ha megfőtt botmixerrel krémesítjük. Közben, a többi alapanyagot […]
-
Padlizsánkrém
Padlizsánkrém Hozzávalók: Szükséges eszközök: tepsi, lábas, vágódeszka, kés, botmixer. Elkészítés: Első lépésben (akár előző nap) megmossuk a padlizsánt, majd egy villával össze-vissza szurkáljuk, ezzel megakadályozzuk, hogy szétdurranjon sütés közben. Végül 180 C°-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd levágjuk a csumáját, és szépen lehúzzuk a héját. Majd apróra vágjuk a padlizsánokat. […]
-
Vegán Bejgli
Vegán Bejgli Hozzávalók: A tésztához (2 rúd lesz belőle, az egyik mákos, a másik diós) A mákos töltelékhez: A diós töltelékhez: Szükséges eszközök: tál, bögre=2 és fél dl-es, lábas, nyújtó fa és deszka, tepsi. Elkészítés: A liszteket egy tálba mérjük. Elkészítjük az élesztőt. Kb 1 dl rizsitalt, az evőkanál nádcukorral, melegedni tesszük a tűzhelyre, csak […]
-
Vega Töltött Káposzta
Vega Töltött Káposzta 4-5 személyre Hozzávalók: Szükséges eszközök: kés, vágódeszka, tál, bögre(2 és fél dl-es), lábas. Elkészítés: A megtisztított és felaprított vöröshagymát, feltesszük a lábasba pirítani, kevés olajon, enyhén sózva. Néhány perc után hozzáadjuk a szintén megtisztított és felaprított fokhagymát és a megtisztított, lereszelt sárgarépát, kevés pirospaprikát és csípős paprikát, a felaprított tv paprikát, és […]
-
Cserépedényes zöldséges ,,pite”
Cserépedényes zöldséges ,,pite”/1 verzió (kicsit nehezebb) 4 személyre Hozzávalók: A tésztához a tetejére: bögre=2 és fél dl-es Szükséges eszközök: kés, vágódeszka, lábas, cserépedények, nyújtó deszka és fa, esetleg egy karácsonyi sütiforma. Elkészítés: A megtisztított és felaprított vöröshagymát, feltesszük a lábasba pirítani, kevés olajon, enyhén sózva. Néhány perc után hozzáadjuk a szintén megtisztított és felaprított fokhagymát […]