Gluténmentes Lepényke
Gluténmentes Lepényke
Hozzávalók a töltelékhez:
- Barna rizsliszt 200 g
- Napraforgó darálva 100 g
- Lenmag darálva 100 g
- Kukoricaliszt 50 g
- Köles egy harmad bögre
- só
- szódabikarbóna 1 kk
- olaj fél dl
- víz másfél dl a tésztához és a köles főzéséhez még másfél bögrényi
Szükséges eszközök: bögre 2,5 dl-es, tál, keverő eszköz, daráló, kis lábas, botmixer, tepsi (kb 20cm x 27 cm méretű), sütőpapír.
Elkészítés:
A kölest, sós vízben feltesszük főni (1 rész köles, 3 rész víz, csipet só), forrástól számítva 15 perc alatt elkészül. Ha megfőtt botmixerrel krémesítjük.
Közben, a többi alapanyagot egy tálba mérjük, majd hozzá adjuk a kölest is. Finoman összedolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Kicsit elsimítjuk a tetejét, majd 170°C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Remekül kiválthatjuk vele a kenyeret és igazán egyszerű elkészíteni. 🙂