Gluténmentes Lepényke

Gluténmentes Lepényke

Hozzávalók a töltelékhez:

  • Barna rizsliszt 200 g
  • Napraforgó darálva 100 g
  • Lenmag darálva 100 g
  • Kukoricaliszt 50 g
  • Köles egy harmad bögre
  • szódabikarbóna 1 kk
  • olaj fél dl
  • víz másfél dl a tésztához és a köles főzéséhez még másfél bögrényi

 

Szükséges eszközök: bögre 2,5 dl-es, tál, keverő eszköz, daráló, kis lábas, botmixer, tepsi (kb 20cm x 27 cm méretű), sütőpapír.

Elkészítés:

A kölest, sós vízben feltesszük főni (1 rész köles, 3 rész víz, csipet só), forrástól számítva 15 perc alatt elkészül. Ha megfőtt botmixerrel krémesítjük.

Közben, a többi alapanyagot egy tálba mérjük, majd hozzá adjuk a kölest is. Finoman összedolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Kicsit elsimítjuk a tetejét, majd 170°C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

Remekül kiválthatjuk vele a kenyeret és igazán egyszerű elkészíteni. 🙂